+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 19 квітня 2018

Вітаємо призерів ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

      

         12 квітня традиційно у Центральноукраїнському національному технічному університеті (м. Кропивницький) відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» і «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва», а також щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Досягнення та перспективи галузі сільськогосподарського виробництва».

          Серед 110 учасників із 20 ВУЗів  України за звання найкращого інженера-механіка змагалися й представники нашого університетустуденти 41-ім групи Олександр Диба (керівник – к.т.н., доцент Лісовий І.О.), Микола Сенів (керівник – к.т.н., доцент Кравченко В.В.) та Роман Мороз (керівник – к.т.н., доцент Оляднічук Р.В.).

 

          У теоретичному турі олімпіади учасникам необхідно було продемонструвати найкращі знання із конструкції, розрахунку, забезпечення робочих процесів та методів проектування  сільськогосподарських машин, технологій механізації робіт у рослинництві й тваринництві, виробництва та переробки с/г продукції, сучасних процесів, машин та обладнання, основ наукових досліджень.

          Практичний тур вимагав від учасників вміння обирати та обгрунтовувати параметри роботи різних сільськогосподарських машин залежно від конкретних умов виробництва, проявляючи оригінальність, елементи винахідництва та комплексний підхід до вирішення задачі.

          За результатами оцінювання робіт, ІІ місце в олімпіаді зі спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» здобув Олександр Диба.

          У конкурсі наукових доповідей під час роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі сільськогосподарського виробництва» ІІ місце виборов Роман Мороз (тема доповіді: «Модернізація машини МВУ-8 для внесення мінеральних добрив»).

 

          Деканат інженерно-технологічного факультету і колектив кафедри процесів, машин та обладнання АПВ щиро вітають переможців та їх наукових наставників із вагомими здобутками, зичать здоров’я, сил і натхнення для подальшого штурму наукових висот. 

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ.