+38 (04744) 3-44-61
Меню

Новини

01.10.2025
ENOGASTRONOMY LECTURE Читати повністю

ENOGASTRONOMY LECTURE

Нещодавно на кафедрі харчових технологій Уманського національного університету відбулась лекція для студентів 21 м-тх групи спеціальності G13 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» з дисципліни «Основи роботи сомельє» на тему: «Роль виногастрономії у формуванні винного асортименту».

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

30.09.2025
РОЗВИТОК АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ З МЕТОЮ ІНТЕГРАЦІЇ В МІЖНАРОДНИЙ ПРОСТІР Читати повністю

РОЗВИТОК АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ З МЕТОЮ ІНТЕГРАЦІЇ В МІЖНАРОДНИЙ ПРОСТІР

З метою поглиблення співробітництва у освітній та дослідницький простір доцент кафедри харчових технологій Олена ВАСИЛИШИНА взяла участь у рецензуванні статті «Product and Consumer Quality Indicators of Persimmon Fruit (Diospyros kaki L.) Varieties ‘Agrarna’ and ‘Stepova Krasunya’» представленої у збірнику наукових праць AGRIVITA.

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

25.09.2025
УЧАСТЬ У ХІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ» Читати повністю

УЧАСТЬ У ХІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ»

24 вересня доцентка кафедри харчових технологій Валерія ЖЕЛЄЗНА взяла участь у ХІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», що відбулася на базі Національного університету харчових технологій.

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

24.09.2025
ВИКОНАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ Читати повністю

ВИКОНАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

На базі навчально-наукової лабораторії «Оцінювання якості зерна і продуктів його перероблення» Уманського національного університету виконують експериментальну роботу здобувачі 2 курсу третього рівня вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології».

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

23.09.2025
ІНТЕГРАЦІЯ СИСТЕМ МАРКУВАННЯ ТА ШТРИХКОДУВАННЯ У ЛАБОРАТОРНУ ЕКСПЕРТИЗУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: ВИМОГИ, ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ Читати повністю

ІНТЕГРАЦІЯ СИСТЕМ МАРКУВАННЯ ТА ШТРИХКОДУВАННЯ У ЛАБОРАТОРНУ ЕКСПЕРТИЗУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: ВИМОГИ, ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

17 вересня в межах вивчення дисципліни «Технологічна експертиза виробництва продукції ресторанного господарства» здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» провели заняття на тему: «Загальні вимоги до організації та проведення експертизи в умовах лабораторії. Штрихкоди. Маркування товарів».

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

22.09.2025
НАУКА НА СМАК: БЕЗПЕЧНІСТЬ ТА СЕНСОРНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТУ Читати повністю

НАУКА НА СМАК: БЕЗПЕЧНІСТЬ ТА СЕНСОРНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТУ

На кафедрі харчових технологій відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка з харчових технологій. Цього разу учасники обговорювали одну з найактуальніших тем сучасної харчової науки — безпечність харчових продуктів та їх органолептичну оцінку.

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

18.09.2025
У СВІТІ СУЧАСНОГО ВИРОБНИЦТВА: ПРАКТИЧНІ УРОКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ Читати повністю

У СВІТІ СУЧАСНОГО ВИРОБНИЦТВА: ПРАКТИЧНІ УРОКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

Студенти спеціальності G13 Харчові технології першого рівня вищої освіти в рамках вивчення дисципліни «Контроль якості та безпеки продукції галузі» отримують знання на реальних виробництвах. Сьогодні харчові технології — це не лише виробництво продуктів, а й поєднання науки, інновацій та відповідальності перед споживачем. Виробництво «Галя Балувана» демонструє, як можна реалізовувати технологічні процеси з дотриманням принципів екологічності, безпеки та якості.

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

17.09.2025
ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «СИСТЕМА НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЇЇ РОЛЬ У НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ» Читати повністю

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «СИСТЕМА НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЇЇ РОЛЬ У НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ»

02 вересня 2025 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри харчових технологій Олени ВАСИЛИШИНОЇ для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо професійної програми «Харчові технології» із дисципліни «Методика дослідної справи в консервуванні» на тему «Система науково-технічної інформації та її роль у наукових дослідженнях».

Читати повністю

Кафедра харчових технологій

11.09.2025
ПЕРШОКУРСНИКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ G13 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» НА ОЗНАЙОМЧІЙ ЕКСКУРСІЇ ТЕРИТОРІЄЮ УНІВЕРСИТЕТУ ТА УМАНСЬКОЇ МЕТЕОСТАНЦІЇ Читати повністю

ПЕРШОКУРСНИКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ G13 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» НА ОЗНАЙОМЧІЙ ЕКСКУРСІЇ ТЕРИТОРІЄЮ УНІВЕРСИТЕТУ ТА УМАНСЬКОЇ МЕТЕОСТАНЦІЇ

У перші тижні навчання студенти перших курсів ознайомлюються з життям університету. Проведення ознайомчих екскурсій є невід’ємною складовою адаптації першокурсників до університетського середовища та сприяє формуванню належного уявлення про структуру і діяльність Уманського національного університету.

Читати повністю

Кафедра харчових технологій