Нещодавно на кафедрі харчових технологій Уманського національного університету відбулась лекція для студентів 21 м-тх групи спеціальності G13 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» з дисципліни «Основи роботи сомельє» на тему: «Роль виногастрономії у формуванні винного асортименту».
РОЗВИТОК АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ З МЕТОЮ ІНТЕГРАЦІЇ В МІЖНАРОДНИЙ ПРОСТІР
З метою поглиблення співробітництва у освітній та дослідницький простір доцент кафедри харчових технологій Олена ВАСИЛИШИНА взяла участь у рецензуванні статті «Product and Consumer Quality Indicators of Persimmon Fruit (Diospyros kaki L.) Varieties ‘Agrarna’ and ‘Stepova Krasunya’» представленої у збірнику наукових праць AGRIVITA.
УЧАСТЬ У ХІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ»
24 вересня доцентка кафедри харчових технологій Валерія ЖЕЛЄЗНА взяла участь у ХІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», що відбулася на базі Національного університету харчових технологій.
ВИКОНАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
На базі навчально-наукової лабораторії «Оцінювання якості зерна і продуктів його перероблення» Уманського національного університету виконують експериментальну роботу здобувачі 2 курсу третього рівня вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології».
ІНТЕГРАЦІЯ СИСТЕМ МАРКУВАННЯ ТА ШТРИХКОДУВАННЯ У ЛАБОРАТОРНУ ЕКСПЕРТИЗУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: ВИМОГИ, ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ
17 вересня в межах вивчення дисципліни «Технологічна експертиза виробництва продукції ресторанного господарства» здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» провели заняття на тему: «Загальні вимоги до організації та проведення експертизи в умовах лабораторії. Штрихкоди. Маркування товарів».
НАУКА НА СМАК: БЕЗПЕЧНІСТЬ ТА СЕНСОРНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТУ
На кафедрі харчових технологій відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка з харчових технологій. Цього разу учасники обговорювали одну з найактуальніших тем сучасної харчової науки — безпечність харчових продуктів та їх органолептичну оцінку.
У СВІТІ СУЧАСНОГО ВИРОБНИЦТВА: ПРАКТИЧНІ УРОКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ
Студенти спеціальності G13 Харчові технології першого рівня вищої освіти в рамках вивчення дисципліни «Контроль якості та безпеки продукції галузі» отримують знання на реальних виробництвах. Сьогодні харчові технології — це не лише виробництво продуктів, а й поєднання науки, інновацій та відповідальності перед споживачем. Виробництво «Галя Балувана» демонструє, як можна реалізовувати технологічні процеси з дотриманням принципів екологічності, безпеки та якості.
ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «СИСТЕМА НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЇЇ РОЛЬ У НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ»
02 вересня 2025 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри харчових технологій Олени ВАСИЛИШИНОЇ для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо професійної програми «Харчові технології» із дисципліни «Методика дослідної справи в консервуванні» на тему «Система науково-технічної інформації та її роль у наукових дослідженнях».
ПЕРШОКУРСНИКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ G13 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» НА ОЗНАЙОМЧІЙ ЕКСКУРСІЇ ТЕРИТОРІЄЮ УНІВЕРСИТЕТУ ТА УМАНСЬКОЇ МЕТЕОСТАНЦІЇ
У перші тижні навчання студенти перших курсів ознайомлюються з життям університету. Проведення ознайомчих екскурсій є невід’ємною складовою адаптації першокурсників до університетського середовища та сприяє формуванню належного уявлення про структуру і діяльність Уманського національного університету.