+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 20 березня 2024

Вебінар «Антикорупція та доброчесність»

Викладачі інженерно-технологічного факультету прийняли участь в онлайн-вебінарі на тему: «Антикорупція та доброчесність», який провела уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в УНУС, кандидат юридичних наук, завідувач кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Людмила МАШКОВСЬКА.

 Антикорупція та доброчесність – фундаментальні засади розбудови суспільства та розвитку України.

Під час вебінару, учасники мали змогу – поглибити та підвищити знання з питань:

  • що вважається корупцією,
  • як проявляється корупція,
  • які чинники сприяють у запобіганні корупційних правопорушень,
  • яку роль відіграє правосвідомість особи у запобіганні корупційним проявам,
  •  антикорупційну діяльність в УНУС,
  • що таке доброчесність і як її формувати.

Викладачі отримали необхідні навички та дізнались, як говорити про доброчесність та корупцію зі своїми студентам. Також Людмила МАШКОВСЬКА наголосила на доцільності проходження онлайн-курсів для викладачів та студентів: «Корупція-off: як боротися з корупційними ризиками у вищій освіті», та «Зрозуміло про конфлікт інтересів», посилання на які розміщені на офіційному сайті університету в розділі «Антикорупційна діяльність».

 Отже, антикорупційна обізнаність серед викладачів є необхідною частиною програми із забезпечення принципів доброчесності в системі вищої освіти. Такі заходи допомагають забезпечити реалізацію державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції.