+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 22 вересня 2023

21 вересня – ДЕНЬ МИРУ

    Міжнародний ДЕНЬ МИРУ є схваленим ООН святом, яке відзначається щорічно 21 вересня. Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства. Цей день вперше було відзначено в 1981 р., він підтримується багатьма націями, політичними групами, військовими групами та людьми.

    Символом Міжнародного ДНЯ МИРУ є білий голуб з оливковою гілкою, який після Другої світової війни почали називати “голубом миру”. Вперше цей символ представили 1949 року на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що відбувався у Парижі.

    За традицією ДЕНЬ МИРУ розпочинається з удару в Дзвін Миру, який знаходиться у західній частині саду перед будівлею Секретаріату.

    На сьогодні для нашої держави це свято є особливо значимим. Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидшу перемогу України у війні, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях, захист від агресора.

    Тож, 21 вересня, в ДЕНЬ МИРУ студенти інженерно-технологічного факультету вирішили зробити плакат з голубами миру та написом «УКРАЇНІ ПОТРІБЕН МИР», а також студенти написали листи з теплими побажаннями до наших захисників, які передадуть на фронт.

    Найбільше у світі щастя – це МИР, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат!

    Віримо у ЗСУ!

    Віримо у ПЕРЕМОГУ!