ПІЗНАВАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ДО ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «ZASTAVA»
У рамках професійно-практичної підготовки здобувачі І курсу спеціальності «Харчові технології» здійснили навчальну екскурсію до сучасного закладу харчування «Zastava», що зарекомендував себе як приклад якісного сервісу, інноваційних підходів до приготування страв та дотримання високих стандартів харчової безпеки.
ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ОПЕРАТОРІВ РИНКУ»
27 червня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій взяли участь у онлайн-семінарі від Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти та Полтавського ДАУ: «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку». Захід зібрав понад 160 осіб, серед яких представники провідних харчових підприємств, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, студенти.
РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВА
Делегація Уманського національного університету здійснила офіційний візит до Одеського національного технологічного університету. Метою візиту стало встановлення партнерських зв’язків, обмін досвідом у галузях харчових технологій, аграрних наук і продовольства та започаткування нових форм академічної взаємодії.
НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"
У сучасних умовах промислового розвитку України науково-виробниче співробітництво набуває особливого значення. Вдалим прикладом такої співпраці є діяльність ТОВ "Мошурівський консервний завод" з Уманським національним університетом.
ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»
З метою ознайомлення з сучасними виробничими процесами та поглиблення співпраці з галузевими підприємствами, науково-педагогічні працівники інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету здійснили гостьовий візит на виробничі потужності ТОВ «ОЛИС» – одного з лідерів вітчизняного машинобудування у сфері переробки зерна.
МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ
Викладачі кафедри харчових технологій опанували освітній курс «Медіаграмотність для світян» та «Медіаграмотність: практичні навички», метою якого було надати слухачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві.
УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ
Для закріплення та узагальнення знань, що здобуваються під час навчання на факультеті харчових технологій за освітньою програмою «Технології харчування», студентка 11 м-тх групи Юлія ПОДКОВКО взяла участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв», що проходив на базі Полтавського державного аграрного університету.
Доцентами Людмилою ХУДІК і Іриною ГАЙДАЙ в процесі вивчення теми «Крафтові технології виробництва хлібобулочних, кондитерських та кулінарних виробів» було відпрацьовано попередні рецептури крафтових мафінів.