+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 26 травня 2024

Тренінг з практичним психологом «Основи вирішення міжособистих конфліктів – основа для попередження насильства»

 

Студенти інженерно-технологічного факультету  долучилися до зустрічі з практичним психологом психологічної служби університету Валентиною МАЗУРЕНКО (https://www.udau.edu.ua/ua/spivrobitniki/mazurenko-valentina-dmitrivna.html), яка провела тренінг  на тему «Основи вирішення міжособистих конфліктів – основа для попередження насильства».

Метою даного заходу було формування вміння визначати стратегії конфліктної поведінки в різноманітних ситуаціях, виявляти доцільність їх застосування в тому чи іншому випадку.

Конфлікти як явище суспільного життя виникають у процесі спілкування людей і характерні для всіх рівнів і сфер їх діяльності.

Профілактика конфліктів, уміння їх аналізувати та вирішувати є важливою складовою для усіх учасників освітнього процесу.

Під час тренінгу студенти ознайомились з методикою діагностики «перешкод» у встановленні емоційних контактів за В. В. Бойком, що  дає можливість дослідити емоційні перешкоди у встановленні емоційних контактів – невміння управляти емоціями, дозувати їх, невміння виражати емоції, домінування негативних емоцій, небажання зблизитися з людьми на емоційній основі тощо.

Також Валентина МАЗУРЕНКО надала рекомендації щодо успішного вирішення конфліктних ситуацій та попрактикували «Малюнок в парі»

Конфлікти виникають постійно, і їх не варто боятися. Такі ситуації надають кожному з нас життєвий досвід та створюють можливості для грамотного ведення діалогу без зайвих емоцій, сприяють напрацювання навички концентрування на ситуації без переведення у площину особистісної неприязні та вміння йти на взаємні поступки заради досягнення спільної мети.

Дякуємо Валентині МАЗУРЕНКО за  цінні поради та нові знання!

 

Валерія ЖЕЛЄЗНА, заступник декана інженерно-технологічного факультету з виховної роботи, доцент кафедри харчових технологій