+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 01 жовтня 2021

Виховна година приурочена до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру на інженерно-технологічному факультеті!

    Трагедія Бабиного Яру – скорботні події, вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

    Сьогодні виповнюється  80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру. У перший та другий день Йом Кіпуру у 1941 році тут розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут убито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення.

    Масові розстріли у Бабиному Яру та Сирецькому концтаборі проводилися та пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Цей злочин тривав майже 103 тижні щовівторка і щоп’ятниці, як годинник.

    30 вересня 2021 р. здобувачі інженерно-технологічно факультету підготували презентації та відео-фільм.  

    Виступили Вероніка Коберник студентка 11-т групи з презентацією на тему «Сьогодні – 80-та річниця трагедії Бабиного Яру» та Олександр Тихомиров студент 31-ім групи з презентацією на тему «Бабин Яр»: без права на забуття»». Всі інші здобувачі поділилися своїми враженнями від прослуханих презентацій.

    У цей день скорботи та пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі, співчуваємо болю та втраті.

    Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

    Пам’ятаємо…

 

 

Валерія Желєзна, заступник декана інженерно-технологічного факультету з організаційно-виховної роботи,

доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна