+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2024

Зустріч з представниками Національної поліції України

17 жовтня студенти індженерно-технологічного факультету долучилися до зустрічі з представниками Національної поліції України.

До присутніх звернулась помічник ректора Валентина ЧЕРНИЧЕНКО яка зауважила, що знаючи законодавчу базу та поєднуючи моральні якості, легко залишатися свідомою людиною та наближати перемогу, в той час, коли наші воїни-захисники дають нам таку можливість.

Після цього виступили старшому інспектору ювенальної превенції Уманського РУП ГУНП в Черкаській області майору поліції Сергію КОВАЛЕНКУ та інспектору дотримання прав людини Уманського РУП ГУНП в Черкаській області капітану поліції Яні ОСАДЧУК.

Представники національної поліції розповіли про види відповідальності а саме: дисциплінарну, матеріальну, адміністративну, фінансову та кримінальну. Також студентам розповіли про булінг. Випадки образ, принижень, знущань серед студентів зростають. Правоохоронці роз’яснили як можна попередити негативне явище, а також до яких наслідків може призвести різного роду цькування. Від булінгу страждають не тільки жертви, а й кривдники. Як правило, агресори потребують підтримки та уваги дорослих, а приниження інших, на їхню думку є методом самоствердження.

Поліцейські наголосили, що про такі протиправні дії замовчувати не слід, необхідно звертатися за допомогою до батьків, вчителів та працівників поліції.

Також правоохоронці, наголосили з якими загрозами можна зіткнутися у віртуальних спільнотах, які «легкі гроші» злодії пропонують за спалювання автівок, і пояснили, чому таким чином підліток сприятиме ворогу.

Діяльність Національної поліції охоплює також і сферу безоплатної правової допомоги, тому відповідальність кримінальну чи адміністративну нести доведеться обов’язково, незнання закону не звільнить від покарання, тому варто бути законослухняними громадянами.

 

 

Валерія Желєзна, заступник декана з виховної роботи, доцент кафедри харчових технологій