+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 02 березня 2023

ЗУСТРІЧ З ПСИХОЛОГОМ СТУДЕНТІВ ОР «МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР»

    Для студентів 11мб-т, 11м-ім, 21мб-т, 21мб-ім груп інженерно-технологічного факультету проведено зустріч з практичним психологом психологічної служби університету Валентиною МАЗУРЕНКО (https://www.udau.edu.ua/ua/spivrobitniki/mazurenko-valentina-dmitrivna.html).

    Психологиня наголосила, що психологічна служба надає якісну, сучасну психологічну допомогу, що здійснюються на безоплатній основі. Основною метою психологічної служби є забезпечення та підвищення ефективності педагогічного процесу, захист психічного здоров’я і соціального благополуччя усіх його учасників.

    Під час вебінару було розглянуто такі питання:

– Психологія стосунків

– STOP БУЛІНГ

– Боротьба проти расизму та расової дискримінації

– Протидія сексуальному насильству

    На вебінарі спікерка, розкрила таємниці гармонійних стосунків, детально обґрунтувала різні методи вираження почуттів, надала інформацію про способи передачі любові, роль комунікації та вчинків у взаєминах.

    Валентина МАЗУРЕНКО розповіла студентам про булінг, методи протидії булінгу, форми та його види, як розпізнати та реагувати на булінг.

    Студентам пояснено поняття «ксенофобія» та «расизм», сформульовано причини та наслідки цих явищ у житті суспільства й окремої людини, показано різні аспекти проявів ксенофобії та расизму у сучасному суспільстві (зокрема, використовуючи дані соціологічних досліджень та моніторингів), методи протидії расизму.

    У ході зустрічі студенти ознайомлювалися з ключовими поняттями в межах проблематики сексуального насильства, з алгоритмом дій для допомоги постраждалим від нього. Також усі учасники вебінару отримали знання щодо реагування на ідентифіковані травматичні події для мінімізації негативних наслідків для постраждалих від сексуального насильства.

    Усі присутні мали змогу поставити запитання й отримати змістовну відповідь. Також, психологиня, надала контакти та посилання на онлайн-кабінет психологічної підтримки, де студенти також можуть поспілкуватися та отримати допомогу психолога.

    Всі ці питання є важливими, адже створення мирного, незагрозливого середовища як умови встановлення демократичних цінностей є орієнтиром для нашої держави.

    Організація таких заходів, як сьогоднішній, є свідченням того, що ми готові обговорювати проблеми, шукати шляхи їх розв’язання, вчасно та належно реагувати на випадки порушення прав і законних інтересів студентів.

Валерія ЖЕЛЄЗНА, заступник декана з організаційної роботи.