+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 28 березня 2019

«Агрополітичні дебати – 2019» на інженерно-технологічному факультеті

     21 березня 2019 року за участі кращих студентів інженерно-технологічного факультету було проведено відбірковий конкурс «Агрополітичні дебати – 2019». Конструктивний діалог утворився між двома командами, які були сформовані з представників випускових кафедр Агроінженерії, Технології зберігання і переробки зерна, Технології зберігання і переробки плодів і овочів.

      Виступи команд оцінювало компетентне журі у складі заступників декана із навчальної, наукової та організаційної роботи.

      За умовами конкурсу команди мали прийняти позицію «за» або «проти» актуальної для України тематики. Згідно жеребкування були визначені тематики для обговорення та позиція кожної із команд.

      Першою для обговорення тема стосувалась скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Розпочинала виступ команда Гризонт (механіки), яка підтримувала необхідність скасування відповідного мораторію. Проти такого скасування виступала команда Black wheat (технологи). Після доповідей капітанів команд будо відведено час для обговорення та проведені дебати між командами.

      Друга тема для обговорення розкривала и і недоліками агрохолдингів та сімейних фермерських господарств. Згідно із умовами конкурсу позиція команд стосовно другої теми була змінена. Після доповідей капітанів по другому питанню було проведено повторне дебатування.

      Комісією було відзначено високий рівень підготовки учасників, їх стійку громадську позицію, високий рівень патріотизму. Оскільки виступи команд були оцінені однаковою кількістю балів, у результаті проведення заходу перемогла дружба.

      Найбільш активні учасники дебатів хочеться відзначити окремо, а саме Гацкана Вадима (31-ІМ), Гонту Дмитра (41-ТЗ), Іскрака Ігоря (41-тз). Вони Увійдуть до складу збірної команди від інженерно-технологічного факультету і представлять його на аналогічному конкурсі на рівні нашого університету.

      Володимир Новіков, старший викладач кафедри зберігання і переробки зерна.

Матеріали