+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2022

Дуальна освіта: маленькі кроки до вирішення глобальних проблем!

    30 вересня 2022 р. в Уманському національному університеті садівництва відбулася он-лайн зустріч представників агроіндустріального холдингу МХП та здобувачів вищої освіти спеціальностей  201 – Агрономія та 208 – Агроінженерія. Мета заходу – відбір на навчання за дульною формою підготовки на філіях підприємства МХП.

    Модератор зустрічі – Марина Шептицька, фахівець з проєктів по роботі з молоддю агрохолдингу МХП. На зустрічі були присутні: декан інженерно-технологічного факультету Олександр Пушка, заступник декана факультету агрономії з навчально-методичної роботи Лідія Кононенко, координатор дуальної форми здобуття освіти Уманського НУС Яна Євчук, головний фахівець із навчання, оцінки та розвитку персоналу МХП (Черкаський регіон) Ксенія Моторіна  та  представники агро-направлення холдингу.

    Під час зустрічі представники МХП детально розповіли про ключові аспекти роботи компанії, яка є найбільшою серед виробників та експортерів курятини в Україні, виробників зерна та лідером з птахівництва, мясопереробки, рослинництва і зеленої енергетики як на теренах нашої держави так і за кордоном. Акцентували основні моменти трансформації підприємства – від сировинного до кулінарного та ознайомили присутніх з основними брендами – «Бащинський», «Легко», «Наша ряба», «Апетитна», «Секрети шефа», «РЯБCHICK», «Qualiko» та ін., які представлені на ринках у 80 країнах світу, а вертикальна інтеграція виробництва та власна логістична інфраструктура компанії дозволяють забезпечити жорсткий контроль якості та біобезпеки на всіх етапах – від виробництва до реалізації кінцевому споживачу.

    Декан інженерно-технологічного факультету Олександр Пушка  зазначив на важливості спільного й узгодженого підходу в справі підготовки молодих фахівців, керуючись прагненням до взаємовигідних відносин співробітництва та партнерства, а головний фахівець із навчання, оцінки та розвитку персоналу МХП (Черкаський регіон) Ксенія Моторіна зазначила, що  дуальна форма здобуття вищої освіти від ПАТ МХП та Уманського національного університету садівництва – це можливість одночасно навчатися в університеті та працювати за спеціальністю, переймаючи досвід найкращих менторів провідної української аграрно-виробничої компанії.  Це ідеальні умови для старту кар’єри та розвитку агрономічного таланту.

     За підсумками зустрічі було досягнуто домовленостей, що стануть гарантом і фундаментом плідної і довгострокової співпраці університету та агроіндустріального холдингу МХП.

Яна Євчук, доцент кафедри харчових технологій.