+38 (04744) 3-44-61
Меню
Остання редакція: 29 травня 2019

На інженерно-технологічному факультеті відбулась ювілейна V Міжнародна науково-практична конференція

   

   23–24 травня 2019 року в Уманському НУС на базі інженерно-технологічного факультету пройшла V Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва», що проводить кафедра агроінженерії

   Науково-практична конференція, яка започаткована у 2015 р. стала вже традиційним науковим заходом кафедри агроінженерії, де обговорюються актуальні питання сучасної агротехнологічної галузі, напрацювання дослідників у сфері ресурсозбережних технологій землеробства, виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, технічного сервісу, надійності машин та обладнання,  а також механіко-технологічного забезпечення АПК.  

   На пленарному засіданні, яке відбулось 23 травня, були присутні представники Національного університету біоресурсів і природокористування України, серед яких директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка НУБіП України, академік АІНУ, д.т.н., професор Валерій Дмитрович Войтюк та д.т.н., доцент, с.н.с. Вячеслав Вячеславович Братішко; професор кафедри експлуатації машин і обладнання Полтавської ДАА, д.т.н. Ветохін Володимир Іванович; начальник Управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації Валентина Олексіївна Мовчанюк; к.т.н., завідувач відділу наукових досліджень і випробувань конструкцій, безпечності, енергомічності та допуску в обіг с/г техніки ДНУ «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого» (смт. Дослідницьке) Олександр Іванович Гапоненко; к.т.н., доцент, с.н.с., член-кореспондент Інженерної академії України Житомирський агротехнічний коледж (м. Житомир) Станіслав Миколайович Герук; к.с.-г.н., доцент, завідуючий дослідним полем кафедри плодівництва і луківництва Гродненського державного аграрного університету (м. Гродно, РБ) Павло Славомирович Шешко, а також викладачі Уманського НУС.

   Важливим підсумком конференції слід відзначити наукові напрацювання дослідників у галузі аграрно-технологічної науки та широкий простір для реалізації нових ідей.

   Тетяна Кутковецька, доцент кафедри агроінженерії.